تحلیل آنچین: کلید موفقیت در بازار رمزارزها

تحلیل آنچین
رمز ارز

تحلیل آنچین: کلید موفقیت در بازار رمزارزها

تحلیل آنچین:

متریک‌های مرتبط با تحلیل آنچین داده‌های مرتبط با تراکنش‌های بلاک‌چین را به استدلال‌هایی برای معامله در بازار رمزارز تبدیل می‌کنند. به ویژه، بخش عظیمی از ارزهایی که در بازارهای کریپتو معامله‌ می‌شوند از بلاک‌چین‌های عمومی بهره می‌برند، بنابراین سیلی از داده هر روز تولید می‌شود که استخراج معنی از آن‌ها مرز موفقیت و شکست در بازار رمزارز را ترسیم می‌کند.

دسترسی گسترده به داده توسط همه کاربران، نیاز به آگاهی از تحلیل آنچین و مفاهیم آن را توجیه می‌کند. با آگاهی از روش‌ها و اهرم‌های موجود در تحلیل آنچین، شما از هر کجای دنیا، در هر لحظه که بخواهید، می‌توانید معاملات سودآوری را برای خود رقم بزنید.

به طور واضح‌تر، منظور از تحلیل آنچین، استفاده از اطلاعات موجود در لجر بلاک‌چین برای تعیین وضعیت بازار و آینده آن است. در تحلیل آنچین، داده‌های مرتبط با تراکنش‌ها و بالانس ولت‌ها اساسی‌ترین اطلاعاتی هستند که باید به آن‌ها بپردازید؛ آن‌ها چراغ‌های سبز، قرمز و زردی را روشن و خاموش می‌کنند که راهنمای شما در مسیر معامله‌گری هستند.

برای مثال، اگر یک توکن خاص توسط رده بالایی از فعالان معامله نمی‌شود و تنها توسط چند کیف پول مشخص با دارایی‌های کلان از آن، تحت عنوان نهنگ‌ ارز دیجیتال ، نگهداری و کنترل می‌شوند، با احتمال زیاد معامله در آن ریسک بالایی دارد و ایده خوبی برای ورود معامله‌گران خرد نیست.

مفهوم UTXO

می توان از معیارهای بسیار زیادی برای ایجاد دیدگاه های مختلف بهره برد. بیشتر آن ها به مفهوم UTXOs  (خروجی های خرج نشده تراکنش) تکیه دارند. مشکلاتی در تدوین معیارهای توکن اتریوم و ERC-20 وجود دارد. چون ردیابی مدل های حساب این شبکه ها به سختی انجام می شود. UTXO  مقدار ارز دیجیتالی می باشد که پس از اجرای یک تراکنش، باقی می ماند. همچنین آنها برای مشخص کردن اینکه چه موقعی یک کیف پول، دارایی خود را برای بار آخر جابجا کرده یا یک آدرس تا چه مدت دارایی دیجیتال خود را نگه داشته، قابل ردیابی هستند.

اندازه، سن و تعداد UTXO های منتقل شده روی یک بلاک چین خاص، امکان ارائه سیگنال های موثری را فراهم میکند و به معیارهای آنچین تبدیل میشود. بطور مثال می توان به سرمایه تحقق یافته، امواج HODL و درصد موجودی در سود یا زیان، اشاره کرد.

 

. بیت کوین: ذخیره همه صرافی ها (Exchanges Reserve)

مجموع ذخایر بیت کوین که در همه صرافی ها نگهداری می شود، معیاری جهت شناسایی کوین‌های بالقوه برای فروش در بازار است. این بدان معناست که Exchange Reserve صرفاً یک معیار جمعی از کوین‌های بالقوه‌ای است که آماده فروش در صرافی‌ها هستند.

 تحلیل آنچین

بنابراین، افزایش اندیکاتور روی زنجیره All Exchanges Reserve، قدرت فروش رو به رشد بیت کوین را برجسته می کند. کاهش ذخایر زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد زیادی بیت‌کوین از همه صرافی‌ها خارج می‌شود، بنابراین قیمت احتمالاً به دلیل کاهش نقدینگی سمت فروش افزایش می‌یابد.

2. اتریوم : ذخیره همه صرافی ها (Exchanges Reserve)

ذخیره‌های مهمه صراف ها به معنای جمعی از اترهای موجود در صرافی‌ها است که در دسترس برای فروش به مشتریان هستند. این اطلاعات می‌توانند نشانه‌ای مفید برای درک علاقه مشتریان به فروش یا نگهداری اتریوم باشد.

Picture3

افزایش در ذخایر صرافی‌ها ممکن است نشان دهنده این باشد که مشتریان نگرانی کمتری در مورد کاهش قیمت دارند و ترجیح می‌دهند اتریوم را نگه دارند. از سوی دیگر، کاهش در ذخایر ممکن است نشان دهنده این باشد که افراد بیشتر اتریوم را از صرافی‌ها خارج می‌کنند، ممکن است به دلیل انتظار افزایش قیمت یا نگه داشتن اتریوم در کیف پول‌های شخصی خود باشد.

استفاده از این داده‌ها به تنهایی برای تحلیل بازار پیشنهاد نمی‌شود و بهتر است با ترکیب آن با سایر شاخص‌ها و عوامل بازاری، تصمیم‌گیری‌های مالی انجام شود.

3. تعداد تراکنش (کل) برای هر دو BTC و ETH

این ارزش کل بیت کوین و اتریوم معامله شده در یک روز معین را اندازه گیری می کند. تعداد تراکنش‌های بالا اغلب نشان دهنده افزایش فعالیت بازار است.

تعداد تراکنش در تحلیل onchain

در شبکه‌های بلاک چین عمومی مانند بیت‌کوین و اتریوم، افزایش تعداد تراکنش‌ها می‌تواند نشان‌دهنده سلامت عملکرد شبکه و وجود تقاضا برای خدمات آن باشد. این نشان دهنده استحکام زیرساخت بلاک چین است.

4. اندیکاتور بالای چرخه PI

شاخص بالای چرخه پی (PI) به عنوان ابزار بسیار ارزشمندی برای پیش‌بینی اوج چرخه‌های بازار بیت‌کوین عمل می‌کند. این شاخص پیش‌بینی می کند که چه زمانی قیمت ارز دیجیتال پیش از آنکه دچار رکود شود به بالاترین حد خود می‌رسد.

Picture5

این اتفاق اصولا در بازه‌های زانی بالا اتفاق می افتد و احتمال زیادی در شناسایی بالاترین نقاط در تغییرات عمده قیمت بیت کوین در طول سال‌ها از خود نشان داده است.

5. نمره  بیت کوین MVRV-Z

این ابزار به وسیله‌ی MVRV (Market-Value-to-Realized-Value) اندازه‌گیری می‌شود که ارتباطی بین ارزش بازاری فعلی یک دارایی و ارزش واقعی (یا ارزش تحقق یافته) آن دارد. Z-score نیز به عنوان یک ابزار آماری برای اندازه‌گیری وضعیت نسبی یک متغیر به نسبت میانگین و واریانس متغیر استفاده می‌شود.

MVRV در تحلیل آنچین

زمانی که Z-score به ارزش‌های بالا مثل ۷ تا ۹ می‌رسد، نشان دهنده اوج چرخه بازار است، به این معنا که ارزش بازار به طور قابل توجهی بیشتر از ارزش واقعی یا ارزش تحقق یافته‌ی دارایی است. این می‌تواند نشان دهنده زمانی باشد که قیمت یک دارایی به شدت بالا رفته و از ارزش واقعی خود پیشی گرفته است.

همچنین زمانی که Z-score نقطه‌ای در ۰,۱۰ یا کمتر را نشان می‌دهد، نشان می‌دهد که ارزش بازار به طور قابل توجهی کمتر از ارزش واقعی یا تحقق‌یافته است. این ممکن است به معنایی باشد که دارایی به طور غیرمعقولی ارزان شده و از ارزش واقعی خود دور شده است. این شرایط ممکن است برای کسانی که در چنین دوره‌هایی دارایی را خریده‌اند، بازدهی قابل توجهی به همراه داشته باشد.

درک و استفاده از این ابزارها نیاز به دانش و تجربه در حوزه بازارهای مالی دارد و تصمیم‌گیری‌های مالی همواره باید با توجه به متغیرهای متعدد و محیط بازار انجام شود.

6. سود/زیان خالص تحقق نیافته (NUPL)

NUPL احساسات فعلی و گذشته را در میان فعالان بازار در یک مقطع زمانی خاص نشان می‌دهد.

Picture7

با شناسایی سطح احساسات در بازه زمانی می‌توان اطلاعات ارزشمندی برای پیش بینی حرکات قیمت بیت کوین در آینده جمع کرد. پردرآمدترین زمان‌ها برای فروش زمانی است که نمودار وارد علامت سرخوشی / طمع می‌شود.

7. هش ریت شبکه بیت کوین

هش ریت منعکس کننده قدرت محاسباتی ایمن شبکه بیت کوین است. افزایش هش ریت نشان دهنده افزایش امنیت شبکه است.

هش ریت شبکه بیت کوین

نمودار بالا نشان دهنده نرخ استخراج است که به عنوان یک معیار امنیتی برای بیت کوین به حساب می آید. چراکه میزان قدرت محاسباتی درگیر در شبکه را نشان می دهد. با سطوح بالاتری از قدرت هش در عملیات، شبکه به شدت در حال مقاومت در برابر تلاش‌های بالقوه جهت غلبه یا تضعیف امنیت است.

8. موجودی یا بالانس کیف پول

این معیار در تحلیل آنچین می تواند الگوهای انباشت یا توزیع را در بین سرمایه گذاران آشکار کند. حرکات بزرگ کیف پول می تواند نشان دهنده احساسات بازار باشد.

موجودی یا بالانس کیف پول در تحلیل آنچین

می توان از آدرس‌های کیف پول برای شناسایی اینکه آیا به طور کلی پذیرش برای بیت کوین در طول زمان در حال افزایش یا کاهش است و همچنین اینکه آیا استفاده در بین گروه‌های خاص در حال افزایش یا کاهش است، استفاده کرد.

شاخص‌های آنچین برای پرایس اکشن

در اینجا سه شاخص زنجیره‌ای برای پرایسن اکشن (price action) آمده است:

  • RPL یا سود و زیان تحقق یافته: نشان دهنده سود یا ضرر پس از فروش دارایی است. با تغییر قیمت، مثبت بودن RPL نشان‌دهنده سود و فروش بیشتر بلندمدت است. RPL منفی، نشان دهنده نگهداری دارایی‌ها و فرصت‌های خرید بالقوه است.
  • عرضه در سود و زیاد: نشان دهنده تعداد کوین‌هایی است که قیمت فعلی آن‌ها کمتر از آخرین قیمت جابه‌جایی آن‌هاست. در صعود بازار، این عرضه افزایش می‌یابد و در نزول بازار، کاهش پیدا می‌کند. وقتی قیمت به سطح سود دست می‌یابد، فروش بیشتر و مقاومت احتمالی ایجاد می‌شود، اما در مقابل، در سطوح زیان، نگهداری و حمایت بیشتر ممکن است رخ دهد.
  • انگیزه ایجاد ارزش تحقق یافته (Realized Capitalization): تغییری از ارزش بازار است که بر خلاف قیمت فعلی هر خروجی تراکنش خرج نشده (UTXO) را بر اساس تغییر قیمت تاریخی قبلی آن ارزش‌گذاری می‌کند. در نتیجه، به‌جای میانگین ارزش بازار دارایی‌ها، سرمایه‌گذاری تحقق‌یافته بازتاب ارزش تحقق‌یافته کوین‌های موجود در یک بلاک چین است.

مزایای تحلیل آنچین

در ادامه مزایای کلیدی ارائه شده توسط تجزیه و تحلیل آنچین آمده است:

  • سیگنال‌های معاملاتی: دسترسی به معیارهای حجم تراکنش و فعالیت شبکه برای تصمیم‌گیری معاملاتی.
  • زمان‌بندی بازار: بهبود استراتژی‌های معاملاتی بر مبنای MVRV-Z و حجم تراکنش.
  • مدیریت ریسک: بهره‌گیری از داده‌های کیف پول و معاملات بزرگ برای کاهش ریسک‌های معاملاتی.
  • بینش سرمایه‌گذاری بلندمدت: شناخت عمیق‌تر از سلامت ارزهای دیجیتال و پذیرش آن‌ها.
  • شناسایی مراحل انباشت و توزیع: تشخیص الگوهای بازار به منظور پیش‌بینی رفتار آینده.
  • اعتبارسنجی تحلیل‌های تکنیکال: تایید اعتبار تحلیل‌های فنی از طریق داده‌های زنجیره‌ای.
  • تایید روندها: استناد به داده‌های زنجیره‌ای برای تأیید یا انکار الگوهای مشاهده شده در بازار.

محدودیت‌های تحلیل آنچین

  • اطلاعات ناقص: تحلیل Onchain تنها به داده‌های بلاک چین اعتماد می‌کند و عوامل خارجی مانند رویدادهای خبری یا تغییرات نظارتی را در نظر نمی‌گیرد.
  • دستکاری نهنگ‌ها: نهنگ‌ها ممکن است از نفوذ برای ایجاد سیگنال‌های نادرست در داده‌ها استفاده کنند.
  • عمق بازار: تحلیل Onchain معمولاً بر داده‌های تاریخی متمرکز است و از نظر پیش‌بینی رفتار قیمت آینده ممکن است دقیق نباشد.
  • ارتقاء شبکه و فورک‌ها: به‌روزرسانی‌ها و فورک‌هایی که ممکن است رفتار بلاک چین را تغییر دهند، معمولاً در تجزیه و تحلیل Onchain در نظر گرفته نمی‌شوند.
  • اندازه‌های نمونه کوچک: برخی از معیارهای زنجیره‌ای ممکن است داده‌های نمونه کوچک داشته باشند، که می‌تواند تحلیل آماری را دشوار کند.
  • دستکاری داده‌ها: افراد بد ممکن است با دستکاری تراکنش‌ها یا معیارها، داده‌های زنجیره‌ای را تغییر دهند و این ممکن است باعث تحلیل نادرست شود.

تفاوت تحلیل آنچین با آفچین چیست؟

قبل از تعریف آنالیز آنچین بیایید بررسی کنیم که آنچین چیست و چگونه با تحلیل آفچین مقایسه می شود. همانطور که از نام آن پیداست، تحلیل آنچین (On-Chain) به تراکنش‌هایی اشاره دارد که درون یک بلاک‌چین ثبت و تأیید می‌شوند. این تراکنش‌ها توسط ماینرها در بلاک چین‌های اثبات کار (PoW) و استیکرها در بلاک چین‌های اثبات سهام (PoS) تأیید می‌شوند. هر کسی از هر جایی می‌تواند به تراکنش‌های روی زنجیره در بلاک‌چین‌های عمومی دسترسی پیدا کند.

از سوی دیگر، تحلیل آفچین به تراکنش‌هایی اشاره دارد که در لایه‌های دوم زنجیره، خارج از بلاک چین، به طور معمول با کمترین هزینه و سرعت بیشتری تأیید و ثبت می‌شوند. این لایه‌های دوم به عنوان راهکارهایی جهت افزایش کارایی و مقیاس‌پذیری شبکه‌های بلاک‌چین عمل می‌کنند.

شرکت های محبوب تحلیل آنچین

این روش تحلیل در کنار نیاز به تخصص زیاد به هزینه و زمان زیادی نیاز دارد. بنابراین به راحتی قابل دسترس نیستد، شرکت هایی که از این روش تحلیل استفاده می کنند:

  • شرکتXangle
    دارای داشبورد اختصاصی برای هر کدام از شبکه های بلاکچین است و پس از انجام تجزیه و تحلیل داده های گوناگونی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
  • شرکتInto TheBlock
    ارزیابی شبکه های بلاکچین بر هشت شاخص مختلف تحلیل آنچین
  • شرکتGlassnode
    یک پلتفرم آنلاین با رابط کاربری آسان که بخشی از خدمات خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد. این شرکت در طی گذشت چند سال قادر است یک گزارش با تحلیل درون زنجیره ای در اختیار افراد فعال در حوزه رمزازرها قرار دهد.
  • شرکتDappradar
    ارائه دهنده یک پلتفرم که قادر است بیش از سه هزار برنامه غیرمتمرکز را ردیابی کند. فعالیت این پلتفرم رتبه بندی محبوب ترین برنامه های غیرمتمرکز از نظر کاربران است. با استفاده از این پلتفرم می توان اطلاعات زیادی در مورد پروژه های دیفای کسب نمود.
  • شرکتDune Analytics
    گزارش های تحلیلی این شرکت به شکل نمودارهای گرافیکی و مفهومی است. تمرکز اصلی این شرکت روی تحلیل درون زنجیره ای اتریوم است. همچنین ارائه دهنده قابلیت دسترسی به قراردادهای هوشمند و آنالیز آنهاست.​

شبکه پالیگان، شبکه بلاکچینی مقیاس‌پذیر و سازگار با اتریوم

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • نویسنده
  • قسمت
  • زبان
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه