cfd در فارکس چیست؟

CFD در فارکس چیست؟
فارکس

cfd در فارکس چیست؟

شاید زیاد با کلمه CFD برخورد کرده باشید و براتون این سوال پیش بیاد که ابن معاملات چه فرقی با فارکس دارند. در واقع CFD همان معاملات رایج فارکس در کشور ما (ایران) هستند. در این نوع معاملات ما نمی توانیم پایه اصلی معامله ( شمش طلا، دلار یا بشکه نفت و…) را بخریم بلکه به نوعی با شاخص آنها معامله می کنیم. البته این روش فارکس برای ما جذاب تر و راحتتر هست.

با این کار دیگه خیالمون راحت هست که معامله ما سررسید ندارد که در تاریخ معینی باطل شود. همچنین دیگه نگران هزینه های جانبی مثل انبارداری ( مثلا نگهداری نفت بعد از سررسید ) نیستیم.

Contracts for Difference یا CFDs نوعی محصول مشتقه مالی است که به معامله گران اجازه می دهد تا در مورد قیمت دارایی حدس و گمان کنند.

معاملات CFD با پول کم می توان وارد معامله شد و برای معامله آنلاین در دسترس هستند. با این حال، آنها می توانند ابزار پیچیده ای باشند و قبل از شروع، ایده خوبی است که به درستی خود را در مورد نحوه معامله CFD ها آموزش دهید.

CFD در فارکس چیست؟

بنابراین، CFD چیست؟ قرارداد برای تفاوت (CFD) بیانگر توافقی بین دو طرف برای مبادله تفاوت در ارزش دارایی از زمان گشایش قرارداد تا بسته شدن آن است.

برای درک بهتر نحوه معامله CFD ها، یک مکان خوب برای شروع نگاه به سرمایه گذاری سنتی است.

اگر می خواهید در یک شرکت سهامی عام سرمایه گذاری کنید، می توانید سهام آن شرکت را خریداری کنید. به همین ترتیب، اگر می خواستید در طلا یا نفت سرمایه گذاری کنید، می توانید یک شمش طلا یا یک بشکه نفت بخرید. سپس منتظر می‌مانید تا قیمت سهام، طلا یا نفت شما افزایش یابد و به شما امکان دهد که دارایی را با قیمت بالاتری بفروشید و در نتیجه سود کسب کنید.

معاملات CFD به روشی مشابه عمل می کند – شما یک معامله را روی یک دارایی با قیمت مشخصی باز می کنید، منتظر می مانید تا قیمت یا افزایش یا کاهش یابد و سپس معامله را برای سود یا زیان مابه التفاوت بسته می کنید.

یکی از بزرگترین تفاوت‌های بین معاملات CFD و سرمایه‌گذاری سنتی این است که با قراردادهای تفاوت، هرگز مالکیت دارایی زیربنایی را به دست نمی‌گیرید. در عوض، یک CFD منعکس کننده قیمت دارایی پایه است و به جای خرید آن دارایی، شما فقط در مورد چگونگی تغییر قیمت آن حدس می زنید.

چارت نگار

CFD ها چگونه کار می کنند؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است به یک مثال نگاه کنیم. فرض کنید می خواستید CFD ها را با طلا معامله کنید.

اگر فکر می‌کردید قیمت طلا ممکن است افزایش یابد، می‌توانید در پلتفرم معاملاتی CFD خود یک خرید  انجام دهید. اگر معامله CFD را در زمانی که طلا 1500 دلار قیمت داشت باز می کردید، و سپس معامله را با رسیدن طلا به 1525 دلار می بستید، 25 دلار سود خواهید داشت (بدون احتساب هزینه های معاملاتی).

از سوی دیگر، اگر فکر می‌کردید قیمت طلا در حال کاهش است، می‌توانید در پلتفرم معاملاتی CFD خود، یک معامله فروش  باز کنید. اگر معامله CFD را در زمانی که طلا 1500 دلار قیمت داشت باز کنید و سپس معامله را با 1450 دلار ببندید، 50 دلار سود خواهید داشت (دوباره، بدون احتساب هزینه های قابل معامله در معاملات).

مزایای معامله CFD چیست؟

در حالی که تعداد زیادی از کارگزاران CFD وجود دارند که مشتاق هستند لیست بلندبالایی از مزایا را به شما ارائه دهند، گاهی اوقات دشوار است که بدانیم چه چیزی را باور کنیم – آیا همه چیزهایی که آنها می گویند درست است یا فقط یک پیشنهاد فروش دیگر است؟ برای یک مرور کلی متعادل از مزایای کلی معاملات CFD به خواندن ادامه دهید، پس از آن به برخی از خطرات مربوطه نگاه خواهیم کرد.

اهرم

یکی از بزرگترین مزایای معاملات CFD استفاده از اهرم است. اهرم CFD به شما این امکان را می دهد که با سپرده کوچکتر به بخش بزرگتری از بازار دسترسی داشته باشید.

مقدار اهرم CFD که به آن دسترسی خواهید داشت به ابزاری که معامله می کنید، تنظیم کننده محلی و کارگزار شما بستگی دارد. برای معامله گران حرفه ای، ممکن است بتوانید اهرمی تا 1:500 به دست آورید. برای معامله‌گران خرده‌فروشی، برخی از ابزارها تا 1:30 اهرم اجازه می‌دهند.

بنابراین، اگر 1000 دلار در موجودی حساب خود دارید و اهرم 1:30 در دسترس دارید، می توانید به ازای هر 1 دلار در حساب خود به 30 دلار دسترسی داشته باشید.

این بدان معنی است که با یک سپرده نسبتاً کوچک، همچنان می توانید همان سود (و ضرر) را که در سرمایه گذاری سنتی کسب می کنید، داشته باشید. تفاوت این است که بازگشت سرمایه اولیه شما بسیار بیشتر است. با این حال، اهرم CFD باید با احتیاط مورد استفاده قرار گیرد، زیرا زیان های احتمالی به همان میزان سود بالقوه افزایش می یابد.

 

معامله خرید و فروش

یکی از نکات منفی سرمایه گذاری سنتی این است که شما فقط زمانی سود می کنید که بازارها در حال افزایش هستند. با این حال، معاملات CFD به شما این امکان را می دهد که هم به صورت خرید و هم فروش معامله کنید، به این معنی که می توانید در بازارهای صعودی و نزولی سود کنید.

CFD در فارکس چیست؟

در یک معامله خریدCFD، معامله گر فکر می کند که ارزش دارایی افزایش می یابد. بنابراین، آنها معامله «خرید» را با قیمت پایین‌تری باز می‌کنند و سپس، امیدواریم، برای کسب سود، با قیمت بالاتری بفروشند (یا معامله را ببندند). اگر بازار بچرخد و قیمت کاهش یابد، نتیجه آن ضرر خواهد بود.

در یک معامله فروش CFD، معامله‌گر فکر می‌کند که قیمت دارایی کاهش می‌یابد. بنابراین، معامله‌گر معامله «فروش» را باز می‌کند و آن را با قیمت پایین‌تری می‌بندد و از تفاوت آن سود می‌برد. مانند یک معامله طولانی، اگر قیمت دارایی در جهت مخالف آنچه شما انتظار داشتید حرکت کند، معامله با ضرر تمام می شود.

قراردادهای تفاوت با توانایی معامله خرید و فروش، به معامله گران امکان می دهد در هر بازاری فرصت پیدا کنند.

. طیف گسترده ای از بازارهای قابل معامله

از آنجایی که CFD ها مشتقات سایر دارایی ها هستند، می توان آنها را برای نمایندگی تقریباً هر بازاری ایجاد کرد. در واقع، بسیاری از کارگزاران CFD  به معامله گران امکان دسترسی به هزاران بازار مالی را از طریق یک پلت فرم معاملاتی CFD می دهند.

فقط برخی از بازارهای موجود برای معاملات CFD عبارتند از:

 

فارکس

سهام

کالاها

صندوق های قابل معامله در بورس (ETF)

شاخص های سهام

اوراق قرضه

 

همانطور که قبلاً پوشش داده ایم، CFD ها قیمت یک دارایی اساسی را منعکس می کنند. آنها همچنین ساعات معاملاتی آن دارایی ها را منعکس می کنند. در طول هفته، صرف نظر از زمان روز، همیشه چیزی برای معامله در دسترس است.

در اینجا ساعات معاملاتی برای برخی از CFD های محبوب آمده است:

CFD های فارکس: 24 ساعت شبانه روز، 5 روز هفته

CFD های شاخص: 24 ساعت شبانه روز، 5 روز هفته

سهام CFD: برای معاملات در ساعات بورس اوراق بهادار مربوطه موجود است

CFD های کالا: 24 ساعت شبانه روز، 5 روز هفته

در کل یک هفته، معاملات در فارکس، کالاها و شاخص ها از نیمه شب یکشنبه عصر تا ساعت 11 شب جمعه (به وقت لندن) در دسترس است.

 

معامله فروش

CFD ها همچنین ابزار مفیدی برای معاملات کوتاه مدت هستند که به شما این امکان را می دهند که بدون سرمایه گذاری اولیه زیاد بر روی تغییرات کوتاه مدت قیمت در بازارهای سهام، شاخص یا کالا سرمایه گذاری کنید.

اگر به معاملات کوتاه مدت یا حتی اسکالپینگ فکر می کنید، مهم است که یک کارگزار CFD را انتخاب کنید که سرعت اجرای سریع را برای معاملات خود ارائه می دهد. یک کارگزار خوب باید بتواند معاملات را در کمتر از یک ثانیه انجام دهد که در بازارهای پرشتاب ضروری است.

 

تاریخ انقضا

یکی دیگر از مزایای معاملات CFD این است که اکثر معاملات CFD منقضی نمی شوند. در حالی که ممکن است برخی از بازارها تاریخ انقضا در معامله داشته باشند، CFD ها اینطور نیستند. در عوض، می توانید موقعیت های CFD خود را در هر زمانی که بخواهید ببندید.

مزیت این کار این است که می توانید معاملات بسیار بلندمدتی را بدون نگرانی در مورد بسته شدن آنها قبل از آماده شدن به دلیل رسیدن به تاریخ انقضا انجام دهید. با این حال، مواقعی وجود دارد که ممکن است معامله از طرف شما بسته شود، مثلاً اگر وجوه کافی در حساب شما باقی نمانده باشد.

البته استثنائاتی مانند CFD در معاملات آتی کالا وجود دارد که تاریخ انقضا دارند. با این حال، لازم نیست تا تاریخ انقضا برای خروج از معامله CFD خود صبر کنید.

 

هزینه های معاملات

در نهایت، هزینه معاملات CFD اغلب کمتر از سایر اشکال سرمایه گذاری است. ما قبلاً در مورد سرمایه گذاری های سنتی صحبت کرده ایم، جایی که برای سرمایه گذاری باید ارزش کامل دارایی را بپردازید. با نیاز به حاشیه کمتر، CFD ها هزینه ورودی کمتری دارند.

علاوه بر این، CFD ها هیچ هزینه باز یا بسته شدن ندارند. درعوض، اکثر کارگزاران CFD اکثر درآمد خود را از طریق آنچه به عنوان “گسترش” شناخته می شود به دست می آورند.

اگر به هر ابزاری در پلتفرم معاملاتی CFD خود نگاه کنید، می بینید که دو قیمت ذکر شده است – یکی برای خرید CFD و دیگری برای فروش. اینها به عنوان قیمت های پیشنهادی (خرید) و درخواست (فروش) شناخته می شوند و تفاوت بین آنها اسپرد است.

بنابراین، زمانی که معامله ای را باز می کنید، قبل از اینکه معامله سودآور شود، باید قیمت دارایی از اسپرد عبور کند. اسپرد خود به دلال می رسد.

برخی از کارگزاران CFD نیز ممکن است هزینه کمیسیون را دریافت کنند. علاوه بر این، اگر یک معامله CFD را یک شبه باز نگه دارید، ممکن است یک کارمزد بهره دریافت کنید، که به عنوان “swap” شناخته می شود. با استفاده از ماشین حساب معاملاتی رایگان ما می توانید کارمزد یک معامله احتمالی را محاسبه کنید.

مالیات نیز ممکن است مورد توجه قرار گیرد، اما بسته به شرایط فردی و موقعیت جغرافیایی شما متفاوت است. به عنوان مثال، در انگلستان، سرمایه گذاران باید مالیات بر عایدی سرمایه (CGT) را بپردازند، اگر از آستانه شما برای سال بالاتر باشد، با این حال، هیچ حق تمبر قابل پرداخت نیست. همیشه بهتر است برای جزئیات بیشتر با یک متخصص مالیات مشورت کنید.

 

ریسک های مرتبط با CFD چیست؟

مانند هر سرمایه گذاری، در معاملات CFD نیز ریسک هایی وجود دارد. CFD ها محصولات پیچیده ای هستند که دارای سطح بالایی از خطر هستند، بنابراین مهم است که قبل از شروع استفاده از آنها تحقیقات خود را به طور کامل انجام دهید.

ریسک اولیه هر نوع معامله، ریسک بازار است. اگر بازار به سمتی حرکت کند که شما معامله کردید، شما پول خواهید گرفت، اگر بر خلاف شما حرکت کند، ضرر خواهید کرد.

با این حال، از آنجایی که CFD ها از اهرم سود می برند، این ضررها در مقایسه با سرمایه گذاری اولیه شما می تواند شدیدتر باشد، به همین دلیل مهم است که همیشه از اهرم با دقت استفاده کنید.

در بازارهای بی ثبات، این می تواند منجر به کاهش موجودی شما به زیر 0 شود (کال مارجین ) که به عنوان مانده حساب منفی شناخته می شود. با در نظر گرفتن این موضوع، انتخاب یک کارگزار CFD که سیاست محافظت از تعادل منفی را ارائه می دهد بسیار مهم است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • نویسنده
  • قسمت
  • زبان
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه